listen to: pink river

marthamavroidi.com ©

instagram . facebook . youtube

website yiota vergo

News

[
Sep
22

“Η Ροδιά” 2020-2021

Στον 9ο χρόνο λειτουργίας της η Ροδιά κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο 1821.

Η Ροδιά θα διανύσει τον ένατο χρόνο της λειτουργίας της με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Επανάσταση του 1821. Εκτός από τα δημοτικά τραγούδια του Μωριά και της Ρούμελης που μιλάνε για τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της επανάστασης, θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε ρεπερτόριο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες μέχρι την Θράκη, την Μακεδονία και την Ήπειρο, αναζητώντας ανά περιοχή ανθρώπους και συμβάντα που σχετίζονται με τον απελευθερωτικό αγώνα. Τραγούδια του γλεντιού και του αποχωρισμού, κάλαντα και αποκριάτικα, του Πάσχα και της άνοιξης, θα μας δώσουν αφορμή για μια λαογραφική περιήγηση στον Ελλαδικό χώρο που φέτος θα είναι εμπλουτισμένη με ιστορικά στοιχεία για την επανάσταση.

Παράλληλα με τα μαθήματα και καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς η Ροδιά οργανώνει μια σειρά από διαλέξεις και ξεναγήσεις από σημαντικούς επιστήμονες και ακαδημαϊκούς πάνω σε θεματικές που σχετίζονται με την επανάσταση: ιστορική ανασκόπηση των βασικών γεγονότων του αγώνα, απομνημονεύματα των αγωνιστών, πώς κατέγραψε τα γεγονότα ο λαϊκός πολιτισμός, πως είδαν οι ξένοι περιηγητές την προσπάθεια των Ελλήνων για απελευθέρωση, αρχιτεκτονικά μνημεία της νέας πρωτεύουσας, τα Σπετσιώτικα, Υδραίικα και Ψαριανά σκαριά που πήραν μέρος στις ναυμαχίες κ.α. Η συμμετοχή στις παράλληλες δράσεις αφορά αποκλειστικά τα μέλη της χορωδίας και είναι δωρεάν.

Οι συναντήσεις μας ξεκινάνε την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό. Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες, και θα ακολουθούνται όλες οι οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκδίδονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον ΕΟΔΥ.

Για κρατήσεις θέσεων: rodia.horodia@gmail.com

Comments are closed
Martha Mavroidi - Μάρθα Μαυροειδή